≡ Menu

Umag

Zraven ponudbe apartmajev v Umagu, vam želimo na naši strani predstaviti tudi sam kraj Umag in nekaj njegovih glavnih zanimivosti in značilnosti.

Mesto Umag

Umag je največje mesto v severozahodnem delu hrvaške Istre in je sestavljen iz starega mestnega jedra, ki se nahaja na manjšem polotoku z nastankom v zgodnjem srednjem veku, ter novejšega dela mesta na celini. Zgodovinski viri kažejo na to, da so na tem območju že v rimskih časih obstajale manjše naselbine, večji kraj pa se je začel razvijati v srednjem veku. Umag je bil najprej pod nadzorom tržaške škofije, kasneje beneške republike, ilirskih provinc ter habsburške monarhije. Pred 2. sv. vojno je bil del Italije, od leta 1953 pa je bil priključen Jugoslaviji.

Umag je danes trgovsko in turistično mesto, znano po mednarodnem teniškem turnirju za moške in številnih koncertih v poletnih mesecih, kateri privabljajo tako domače kot tuje obiskovalce. Umag nudi dolge sprehajalne poti ob obali, kjer se mešata moderna in starodobna arhitektura. Ob obalnih promenadah najdete številne trgovinice, restavracije , bare, poznane pa so tudi številne galerije ter prodajalne umetniških izdelkov.

Aktivnosti v Umagu

Umag in njegovo okolico lahko spoznate z kolesi, saj nudi veliko različnih kolesarskih poti, kjer lahko občudujete mediteransko okolje, ali pa se pozanimate o odličnih domačih vinih in olivnih olj, da o prijaznih domačinih in odlični istrski kulinariki ne zgubljamo besed.

Na strani apartmaji Umag najdete najboljšo ponudbo apartmajev, tako v turističnem predelu Umaga, kjer najdete različne tipe apartmajskih naselij, apartmaje v novejšem delu mesta, ter staro-meščanske apartmaje, ki pa nudijo vso ugodje, kot nekateri novejši apartmaji.