≡ Menu

Vikend paket v Umagu za hiter oddih

Majhno in zanimivo mestece na severu Istre, najbližje slovensko –hrvaški meji, je vedno dobrodošla odločitev za kratek oddih. Umag in njegovo zaledje je zanimivo v vseh letnih časih. Raziskujete ga lahko peš ali s kolesom. Ob obalni promenadi boste našli izvrstne restavracije, katere nudijo prvovrstne istrske in morske specialitete.

Tudi potep po mestnih uličicah ni od muh, najlepše pa se je sprehoditi do svetilnika na koncu dolgega pristaniškega valobrana. Razgled vam bo povedal, da Umag pravzaprav sploh malo mesto. Na glavnem trgu pri cerkvenem zvoniku je možno poslušati glasbene koncerte ali druge kulturne dogodke.

Obisk Umaga lahko popestrite tudi z celodnevnim ladijskim izletom vzdolž zahodne obale Istre vse do Pule. S kolesom ali avtomobilom se lahko zapeljete do najstarejšega svetilnika v Istri v vasici Savudrija.

Nastanitve v Umagu in njegovem zaledju so zelo pestre in mnogoštevilne. Vse od vasice Zambratija na severu do uvale Lovrećica na jugu boste našli apartmaje, počitniške hiše in vile. V Umagu se nahaja tudi nekaj kvalitetnih hotelov in apartmajskih naselij. Miren vikend lahko preživite v kakšni turistični kmetiji ali penzionu v bližini mesta.

Prijeten in nepozaben oddih naj bo navdih za vaš vikend paket v Umagu.